De website www.zonnepanelenamersfoort.nl maakt gebruik van cookies.

Zonnepanelen Nieuwland

Met zonnepanelen kun je ook in Nieuwland profiteren van een krachtige maar toch gratis energiebron; namelijk de zon. In slechts een uur valt er meer energie op aarde dan er gebruikt wordt door iedereen op deze wereld in een jaar tijd. De potentie van zonne-energie is daarom enorm. Je hoeft enkel een deel van het zonlicht op te vangen en om te zetten in bruikbare stroom om hiervan te profiteren.

Soorten panelen

De twee belangrijkste vormen van zonnepaneel systemen zijn fotovoltaïsche (PV) zonnepanelen en zonneboilers, ook wel zonnecollectors genoemd. Het eerste systeem zet zonne-energie om in stroom en met een zonneboiler kunt je in jouw warm water voorziening voldoen. De twee systemen zijn echter heel erg verschillend, ook al lijken ze van buiten ongeveer op elkaar. Als we kijken naar de soorten zonnepanelen zijn er drie soorten. De monokristallijn of polykristallijn panelen worden het meest verkocht. Amorf zonnecellen zijn buigzaam en worden vaak verwerkt in objecten zoals auto’s, bussen, carports, boten, gadgets ed.. Daarnaast kunt je ook hoogrendement panelen kopen. Het rendement per m2 ligt bij dit type zonnepaneel hoger dan een gewone paneel. De prijs is echter hoger. Deze panelen kunt je kopen als je weinig ruimte op jouw dak hebt maar toch een bepaald rendement wilt behalen.

Zonnepanelen in Nieuwland

Zonnepanelen, ook wel PV panelen genoemd, worden gebruikt om energie van de zon om te zetten in elektriciteit, die je vervolgens kunt gebruiken in jouw huis of terug te leveren aan het net. Een gemiddeld huishouden van 4 personen in Nederland heeft voldoende aan zo een 14 zonnepanelen op hun dak om in de energiebehoefte te voorzien. Dit systeem kost in 2018 zo een €4500 euro inclusief installatie.

Project zonnepanelen wijk Nieuwland

In de jaren ’90 zijn er complete zonnepanelen systemen geleverd op daken van nieuwbouw in de wijk Nieuwland. De panelen leveren vandaag de dag nog steeds stroom op en was een van de eerste grote projecten in Nederland waar op grote schaal gebruik werd gemaakt van zonne-energie. Zie ook: www.rvo.nl/zonnepanelen

Zonneboilers Nieuwland

Thermische warmte systemen, oftewel zonneboiler systemen, kunt je gebruiken om warm water te krijgen. Door zonlicht om te zetten in energie kan water in een vat opgewarmd worden, welke je vervolgens in jouw keuken of badkamer kunt aftappen. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld jouw centrale verwarming of zwembad op een zonneboiler aan te sluiten.

Het plaatsen van zonnepanelen

Als je zonnepanelen wilt laten plaatsen zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Zo is het belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare installateur die jou goed kan helpen. Je wensen zijn belangrijk en is elk systeem anders. Ook heb je veel keuze als het aankomt op de soorten die verkocht worden in Amersfoort. Er zijn veel merken te koop en is niet elk fabrikant in staat een hoogwaardig product te verkopen. Laat je daarom altijd vrijblijvend informeren zodat je de systemen kunt vergelijken. Met onze offerte service kun je in contact komen met zonnepaneel installateurs die in Nieuwland actief zijn.