De website www.zonnepanelenamersfoort.nl maakt gebruik van cookies.

Zonnepanelen schoonmaken

Als je zonnepanelen op je dak hebt laten plaatsen dan is het belangrijk om ze ook goed te onderhouden. Het is belangrijk om ze tijdig schoon te maken en ze ook zo te houden. Je kunt natuurlijk het schoonmaken van de zonnepanelen zelf gaan doen, maar je kunt het ook laten doen door een bedrijf.Mooie schone zonnepanelen!

Als je zelf de zonnepanelen schoonmaken gaat dan is het belangrijk dat je wel weet hoe je dit moet doen. Gebruik niet een te vettig zeepsopje bijvoorbeeld. Gebruik het juiste reiniging materiaal en zorg voor zonnepanelen welke mooi schoon worden. Hierdoor krijg je meer lichtopvang en meer stroom dus. Het liefste gebruik je alleen lauw water en een zachte borstel om de coating op de panelen geen schade toe te brengen.

Bekijk de mogelijkheden om het te laten doen

Het is slim om ook te kijken of het mogelijk is om iemand in te laten schakelen om het schoon te laten maken. Als je iemand vraagt welke je kan helpen om het professioneel schoon te maken dan is het natuurlijk mooi om daar gebruik van te maken. Tegenwoordig duiken er steeds meer bedrijven op die zich alleen richten op het schoonmaken van zonnepanelen. Meestal komen ze uit de glasbewassing of gevelreinigingsbranche vandaan.