De website www.zonnepanelenamersfoort.nl maakt gebruik van cookies.

Zonnepanelen Hoogland

Er zijn een tal van zaken waar je op moet letten als je van plan bent om zonnepanelen te kopen voor jouw woning in Hoogland. Zonnepanelen zijn het overwegen waard als jouw dak op het zuiden staat met weinig of het liefst geen schaduw. Als je van plan bent te gaan verhuizen is het wel verstandig om even te wachten met jouw aankoop. Zonnepanelen kun je meeverhuizen, maar is het toch verstandig om de panelen in een keer goed te laten installeren op het dak van je nieuwe woning.

Dak moet richting het zuiden staan

Je dak zou richting het zuiden moeten staan voor optimaal rendement en zou dan het meeste opleveren. Echter is een dak op het zuid-westen of zuid-oosten ook prima. Het rendement ligt echter wel iets lager. We praten hier over enkele tientallen euro’s op jaarbasis. Het verschil is in de meeste gevallen minimaal.

Stroom opwekken

Hoeveel stroom je kunt opwekken met je zonnepanelen systeem is afhankelijk van het volgende:

  • de hellingshoek van jouw dak en de oriëntatie
  • de plek waar je woont; het westen krijgt meer zon dan het oosten, dit kan invloed hebben op de hoeveelheid elektriciteit die jouw systeem zal opwekken

Vergunning

Neem contact op met Gemeente Amersfoort om te zien of het nodig is om een aanvraag voor een vergunning in te dienen bij het kopen van zonnepanelen. Over het algemeen is het niet nodig om een vergunning te hebben voor de installatie van zonnepanelen op het dak van een woning in regio Amersfoort maar zijn er uitzonderingen voor bijvoorbeeld beschermde gebouwen, gebouwen in beschermde gebieden etc..

Is er onderhoud of lopende kosten te overwegen?

Zonnepanelen zijn relatief eenvoudig en hebben geen bewegende delen, zo is geen slijtage en is er dus niet veel onderhoud nodig. Echter zal de omvormer wel vervangen moeten worden omdat deze nooit meer dan 15 jaar meegaat. De panelen gaan zo een 25 tot 30 jaar mee. Hoewel de panelen zelfreinigend zijn zodra ze op een ideale dakhelling geïnstalleerd zijn, is het een goed idee om de zonnepanelen af en toe te laten reinigen. Hoe vaak je dient te reinigen hangt af van de helling van het dak en van de hoeveelheid vuil, zoals vogelpoep en bladeren die op het dak accumuleren.

Hoe kunt je een goed installatiebedrijf vinden?

Je kunt bijvoorbeeld om aanbevelingen en adressen van de installaties in de buurt die je graag wilt bezichtigen vragen. Ook kun je onderzoek doen naar een bedrijf waar je contact mee hebt. Kijk ook onder meer naar de negatieve reacties en de manier hoe een bedrijf omgaat met het oplossen van problemen. Verder kun je gebruik maken van onze offerte service om in één keer in contact te komen met meerdere installateurs die actief zijn in Amersfoort en Hoogland.