De website www.zonnepanelenamersfoort.nl maakt gebruik van cookies.

Subsidies

Om de verkoop van zonnepanelen in Nederland te stimuleren geven de overheid en gemeentes om de zoveel tijd subsidies op de aankoop van deze systemen. Er kan sprake zijn van een landelijke BTW-regeling, maar zijn de meeste inwoners van Amersfoort, Nieuwland, Vathorst, Hoogland en Leusden toch benieuwd of er een echte zonnepanelen subsidie zal zijn. De laatste subsidieregeling van de Rijksoverheid dateert inmiddels uit 2013. Dit jaar is er een BTW-regeling die gezien kan worden als een subsidie voor particulieren.

Wanneer je zonnepanelen hebt laten installeren, kun je de volledige BTW terugvragen over de aanschaf en de installatie van de zonnepanelen bij de Belastingdienst. Dit kan je veel geld opleveren en is toch weer 21% over het bedrag dat je moet betalen. Zie daarvoor ook deze website: www.belastingdienst.nl/zonnepanelen

Subsidie zonnepanelen Amersfoort

Van tijd tot tijd zijn er regelingen die het mogelijk maken om zonnepanelen te kopen en daarbij gebruik te maken van een subsidie. Er is een verschil tussen landelijke en lokale subsidies. Zo is het mogelijk om via het digitale loket van de Rijksoverheid een aanvraag in te dienen zodra er een subsidie loopt.

Op dit moment is er niets bekend over een nieuwe landelijke subsidie. Daarom heb je meer kans om in aanmerking te komen voor een vorm van subsidie als je de mogelijkheden van een lokale subsidie bekijkt. Ook Gemeente Amersfoort maakt van tijd tot tijd geld beschikbaar voor energiebesparende maatregelen. Zonnepanelen vallen hier soms ook onder en kun je dus een bedrag terugkrijgen.

Bekijk deze website van de overheid: www.energiesubsidiewijzer.nl

Laatste regeling

In 2013 was er zo een €50 miljoen euro beschikbaar voor Nederlandse huishoudens die zonnepanelen wilden kopen. Op het totaalbedrag werd maximaal €650 euro aan subsidie verstrekt. Ondanks dat de subsidie tot het eind van 2013 liep, was de subsidiepot al vroegtijdig leeg. Ook veel mensen uit Amersfoort hebben hier gebruik van gemaakt.

Subsidie zonnepanelen in Amersfoort

Op dit moment is het niet bekend of er een nieuwe zonnepanelen subsidie is voor het kalenderjaar 2020. Volgens verschillende bronnen is het ook niet bekend of er een subsidie zal komen. Bekijk regelmatig deze websites om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Trouwens, als je de BTW-regeling als een subsidie ziet dan is er op dit moment natuurlijk wel een landelijke zonnepanelen subsidie.

Op Amersfoort.nl is ons duidelijk geworden dat er geen subsidies van de gemeente zijn voor zonnepanelen. Verder is de subsidie van de overheid op en kun je alleen gebruik maken van de eerder genoemde BTW-regeling.

Zonnepanelen ook zonder subsidie rendabel?

Het is de vraag of zonnepanelen ook zonder subsidie rendabel zijn. Dat is in de meeste gevallen wel zo. De prijzen van systemen zijn enorm gedaald sinds 2000 (zijn nu slechts een kwart van wat ze in dat jaar waren) en loont het om te kijken naar de mogelijkheden zonder subsidie. Een installateur kan je meer vertellen over de mogelijkheden, de opbrengsten, het rendement en terugverdientijd.

Zakelijke subsidie Amersfoort

Voor de zakelijke gebruiker van zonnepanelen zijn er diverse mogelijkheden om geld te besparen op de investering in zonnepanelen. Verder zijn er regelingen zoals MIA, VAMIL, KIA, EIA. Deze hebben vooral betrekking op de investeringskortingen die gegeven worden op de winst van het bedrijf zodat er dus uiteindelijk minder belasting betaalt hoeft te worden. Ook kunnen bedrijven gebruik maken van de ISDE-regeling. Laat een adviseur je meer vertellen.

Asbest Eraf, Zonnepanelen Erop

Deze subsidieregeling is bedoelt voor zakelijke zonnepanelen gebruikers; beter gezegd voor voornamelijk agrariërs of diegene die gebouwen in de agrarische sector beheren zoals schuren, stallen, panden en dergelijke. Het is een regeling welke boeren helpt om asbest uit het dak van hun schuren te halen en om vervolgens op de nieuwe daken zonnepanelen te laten plaatsen. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je een groot oppervlakte aan dak hebben en dien je een agrarisch bedrijf te hebben.

Eerst vergelijken

Voordat je voor zonnepanelen kiest, kunnen er offertes aan worden gevraagd. Daarbij houd je natuurlijk de mogelijke subsidies in je achterhoofd. Maar het is goed om te weten wat het bij de een kost en wat bij de ander. Daardoor kun je voor jezelf een gemiddelde prijs berekenen wat het totaalplaatje je je gaat kosten. Vervolgens bekijk je welke subsidie er mogelijk is en hoeveel je daardoor kunt besparen. Zet alle voordelen op een rijtje voordat je een keuze maakt.

Zonnepanelen offertes opvragen?

Het is goed om te weten welke mogelijkheden er zijn om een scherpe prijs te krijgen voor jouw nieuwe zonnepanelen. De beste manier is door meerdere offertes op te vragen bij zonnepaneel aanbieders die actief zijn in Amersfoort. Dit is in een handomdraai gedaan met onze handige offerte service. En is gratis en vrijblijvend; er zijn geen verplichtingen.