De website www.zonnepanelenamersfoort.nl maakt gebruik van cookies.

Groene lening

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen subsidies geweest voor de inwoners van Amersfoort. Tegenwoordig zijn er helaas een stuk minder van deze regelingen beschikbaar. Wat nog wel mogelijk is, is dat je kiest voor een groene lening met een korting op het rentetarief. Zo een lening maakt het mogelijk om tegen een laag rentetarief geld te lenen voor het investeren in zonnepanelen, zonneboilers of andere duurzame producten.

Hoe weet je wat er mogelijk is?

De groene leningen worden over het algemeen via gemeentes, de Rijksoverheid en enkele landelijke organisaties (stichtingen/fondsen) aangeboden. De Gemeente Amersfoort biedt zelf geen leningen aan, maar verwijzen zij door naar landelijke organisaties; de zogenaamde duurzaamheidsfondsen. Om te weten wat de voorwaarden zijn en de mogelijkheden is het goed om contact op te nemen met deze partijen. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld: Het Nationaal Energiebespaarfonds (gesteund door de overheid) en Duurzaamheidslening SVn (ook gesteund door de overheid).

Het Nationaal Energiebespaarfonds

De Energiebespaarlening wordt verstrekt uit het Nationaal Energiebespaarfonds. Het fonds heeft een omvang van €300 miljoen euro waarvan de Rijksoverheid €75 miljoen euro bijdraagt. Twee landelijke banken treden op als financierders en brengen de resterende €225 miljoen euro in. Het fonds wordt ingezet om particuliere huiseigenaren en VvE’ers in onder andere Amersfoort een gunstige Energiebespaarlening te bieden. Met de maandelijkse rente en aflossing die het fonds krijgt worden er opnieuw nieuwe leningen verstrekt.

Bekijk de website: www.energiebespaarlening.nl en www.amersfoort.nl/lening

Duurzaamheidslening SVn

Met de Duurzaamheidslening financier je energiebesparende maatregelen in en aan jouw woning in Amersfoort. Zo woon je energiezuiniger, comfortabeler én draag je bij aan een beter milieu. Waarom lenen (ook als je op dit moment geen geld hebt)?

  • Comfortabeler wonen
  • Je draagt bij aan een beter milieu
  • Je bespaart vanaf dag 1 op je energiekosten

Bekijk de website: www.svn.nl

Kies jij ook voor kwaliteit? Of toch voor een lage prijs?

Als je eenmaal een groene lening kunt krijgen is het belangrijk om meerdere offertes op te vragen voor zonnepanelen. Verschillende offertes helpen je om een nog beter overzicht te krijgen van wat er allemaal kan en mogelijk is in jouw geval. En kun je besparen op de aanschaf van zonnepanelen door te kiezen voor de beste offerte. Kom nu in contact met lokale installateurs uit Amersfoort en die je meer kunnen vertellen over de mogelijkheden. Vraag gratis zonnepanelen offertes op. Er zijn geen verplichtingen.