De website www.zonnepanelenamersfoort.nl maakt gebruik van cookies.

Asbest verwijderen en saneren

In kantoorpanden en woningen in Amersfoort heeft men in de jaren 60 en 70 veelvuldig gebruik gemaakt van asbest als bouwmateriaal. Het is niet alleen deze regio geweest dat men gebruik maakte van asbest, maar eigenlijk in het hele land. Asbest is namelijk een uitstekend bouwmateriaal. Het materiaal is bijna onverwoestbaar. Tot men wist dat het asbest slecht was voor de gezondheid werd het daarom niet meer gebruikt en is het sinds 1994 verboden.

De gevolgen van asbest

Door het inademen van asbest stofdeeltjes ontstaat er een groot probleem voor de gezondheid. De stofdeeltjes nestelen zich in de longen en groeit over de jaren heen uit tot een gezwel. Het is vaak pas na 20 tot 40 jaar te merken dat er iets mis is met je longen. Het is niet zo dat je er direct last van krijgt of bijvoorbeeld een uitslag van krijgt op je huid. In Amersfoort en de rest van Nederland overlijden er jaarlijks nog steeds te veel mensen aan de gevolgen van asbestblootstelling. De overheid wil dat dit aantal 0 is in het jaar 2040 en heeft een subsidie (helaas niet voor particulieren) beschikbaar gemaakt voor het verwijderen van het spul.

Zonnepanelen Amersfoort

In heel Nederland zien we steeds meer zonnepanelen op de daken verschijnen, ook in Amersfoort. Het helpt immers het milieu en daarnaast ook de mensen welke de zonnepanelen plaatsen. Met de panelen bespaar je niet alleen op je energienota, maar word je ook minder afhankelijk van je energieleverancier. Het is ook goed om te weten dat er bij het hele transport van stroom 20% tot 30% verloren gaat. Door dus het stroom vanaf je dak te halen (of een ander plek rondom je woning) is het mogelijk om efficiƫnter om te gaan met stroom. Ook in Amersfoort is men hier bekend mee. Het is goed om te zien hoeveel zonnepanelen deze stad rijk is.

Heb jij nog geen zonnepanelen?

Eigenlijk zijn zonnepanelen in Amersfoort niet duurder dan in een andere stad. Het is echter altijd verstandig om de proef op de som te nemen. Het is belangrijk om voor jouw woning de exacte kosten te kennen van zonnepanelen op je dak. Vraag daarom zonnepaneel offertes aan bij verschillende zonnepaneel aanbieders die actief zijn in Amersfoort e.o.. Van tijd tot tijd zijn er ook subsidies voor asbest verwijderen, waar je eventueel gebruik van kunt maken. In contact komen met SC-530 gecertificeerde asbestbedrijven? Vraag dan gratis asbest offertes op. Of gebruik dit formulier:

Bronnen:
Rijksoverheid.nl
Infomil.nl