De website www.zonnepanelenamersfoort.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Zonnepanelen kopen

Als je zonnepanelen wilt laten plaatsen op je dak dan is het raadzaam om je eerst in een aantal zaken te verdiepen. Er zijn een hoop dingen waar je aan moet denken en je kan een offerte aanvragen bij experts. Een hoop mensen kijken vaak in eerste instantie naar de prijs van de panelen, maar dat wil niet veel zeggen. Des te goedkoper zonnepanelen zijn, des te lager het rendement is. En dat wil je natuurlijk niet. Bekijk ten eerste de opwekcapaciteit van de beoogde panelen. Hoe hoger dit is, hoe meer rendement ze leveren. Kijk ook eens naar de aanbieders. Sommige zijn goedkoper dan andere, maar vaak staan de prijzige installateurs wel garant voor goede kwaliteit en service. Neem deze dingen in acht voordat je panelen aanschaft.

De kwaliteit van zonnepanelen

Is de kwaliteit dan niet belangrijk? Jawel. Kwaliteit is een erg belangrijk element om mee te nemen in je besluit. Hoe hoger de kwaliteit van een zonnepaneel is, hoe kleiner de kans op schade of problemen is. Andersom geldt dat ook. Als je zonnepanelen van lage kwaliteit aanschaft, dan is de kans op problemen aanzienlijk groter. Er zijn vier verschillende soorten zonnepanelen, te weten monokristallijn, wat de hoogste kwaliteit is, polykristallijn, van goede kwaliteit, glas-glas, nieuwe technologie en degradeert minder snel en dunne film, wat de minste kwaliteit heeft. De prijzen liggen ver uit elkaar. Monokristallijn is duur, maar daarbij is het rendement ook het hoogst. Dunne film is het goedkoopst, maar daarbij is het rendement het laagst. Kijk dus eerst goed naar de prijs-/kwaliteitsverhouding.

De omvormer van zonnepanelen

Net zo belangrijk is het om te kijken naar de kwaliteit van een omvormer. Een omvormer zorgt ervoor dat gelijkstroom omgezet wordt in wisselstroom, een installatie die je nodig hebt voor zonnepanelen. Win hiervoor informatie in bij experts, want dan verzeker je jezelf ervan dat je een omvormer van goede kwaliteit hebt. Let goed op wat de capaciteit is, want die moet goed afgestemd zijn op het vermogen van de zonnepanelen. Daarnaast is het belangrijk om na te vragen bij de netbeheerder wat de hoofdaansluiting is. Een omvormer gaat gemiddeld zo’n acht tot twaalf jaar mee, dus de vervangingskosten is ook iets waar je rekening mee moet houden. Kijk ook of je een of meerdere MPP trackers nodig hebt.

Overige tips

Informeer bij een expert over de aanschaf van zonnepanelen, want hij kan je goed bijstaan en uitleggen wat daar allemaal bij komt kijken. Denk ook eens na over een aantal zaken. Zoek bijvoorbeeld uit hoe het zit met de garantie, want als er iets misgaat wil je wel garantie hebben. Laat je informeren over het onderhoud en de schoonmaak van je zonnepanelen. Op die manier haal je het meeste uit je panelen. Overal in Nederland zijn aanbieders van zonnepanelen gevestigd en zijn er ook lokale en landelijke installateurs actief in Amersfoort, dus het is raadzaam op verschillende plekken informatie in te winnen. Vraag bij verschillende leveranciers een offerte aan, vergelijk de prijzen en kies voor de beste deal want dat kan een hoop geld schelen.

Zonnepanelen offertes opvragen?

Het is goed om te weten welke mogelijkheden er zijn om een scherpe prijs te krijgen voor jouw nieuwe zonnepanelen. De beste manier is door offertes op te vragen bij zonnepaneel aanbieders die actief zijn in Amersfoort. Dit is snel gedaan met onze offerte service. En is gratis en vrijblijvend; er zijn geen verplichtingen.